dimarts, 3 de maig del 2011

EL LLEURE DELS INFANTS

 APOSTEM PER UN LLEURE DE QUALITAT
     per ÒSCAR BARBOSA

Llançà, al ser un poble turístic, fa que les famílies necessitin uns bons serveis de lleure on poder deixar els seus fills i filles durant els períodes de vacances escolars: els mesos d’estiu, els períodes nadalencs i de setmana santa, o fins i tot, els caps de setmana.
El nostre poble té una gran tradició en el món del lleure, amb un Casal d’Estiu amb més de 25 anys d’història i que encara continua en funcionament, o d’altres activitats ja desaparegudes com colònies al juliol, diverses edicions de tallers de cap de setmana i un grup d’esplai.
Però el fet de treballar amb infants implica un alt grau de responsabilitat. Cal oferir confiança als pares i mares, seguretat pels infants, i complir amb totes les normatives marcades pels diferents estaments; però, a la vegada, també s’ha d’amanir tot amb grans dosis de diversió, aprenentatge, entreteniment,… sense oblidar el que és el gran objectiu del lleure: educar. Tot plegat, per tant, necessita d’un gran equip humà amb la suficient formació i experiència com per portar-ho a terme amb èxit.
Tampoc hem de perdre de vista que el món del lleure ofereix, moltes vegades, la primera experiència laboral a molts joves i adolescents del nostre poble. Sovint s’aprofiten els períodes de vacances per participar com a ajudants en diferents tipus d’activitats amb nens i nenes, experimentant de manera directa si aquesta és una opció de futur que els pot interessar professionalment. Aquest també és un camp que cal promoure i oferir als nostres joves, un espai de pràctiques on poder desenvolupar les seves vocacions i formar-se adquirint les titulacions necessàries.
Aquest és el camí que he seguit en totes les experiències en el lleure en les quals he participat, sempre envoltat del millor equip, i aquest, crec, que és el camí sobre el que cal continuar treballant per millorar dia a dia. Des del BLOC MUNICIPAL DE LLANÇÀ així ho intentarem. Els infants, i les seves famílies, es mereixen un lleure de qualitat per tal de poder completar el seu procés d’aprenentatge i d’aquesta manera poder compatibilitzar-lo amb el que viuen a l’escola i a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada