dijous, 19 de maig del 2011

PASSAT I FUTUR DEL BLOC MUNICIPAL

22M: PASSAT I FUTUR
Ara que estem a la recta final d'aquesta campanya electoral, crec que cal fer una reflexió sobre el passat i el futur. Com molts de vosaltres sabreu, el 2007 ERC va entrar en el pacte de govern després de meditar-ho molt, parlar-ho amb tots els membres de la candidatura, militants i simpatitzants, amb el vist-i-plau del partit i, finalment, votant-ho entre tots en assamblea. El resultat va ser, amb més d'un 80%, a favor del pacte amb CiU; fins i tot amb el vot favorable del que ara ens acusa i fa de la l'antipacte la seva bandera electoral. Vist això, crec que ningú ens pot acusar d'haver actuat en contra els interessos de la militància ni del partit. Amb el pacte, ha quedat clar, es buscava treballar pel poble i demostrar que altra gent podia governar després de gairebé trenta anys d'hegemonia convergent. La decisió va ser valenta i en cap cas responia a motivacions ni interessos personals. La feina feta durant aquests últims quatre anys demostra que la nostra decisió va ser l'encertada.
Passat ja aquest temps, la meva idea i la de molts dels militants d'ERC, era tornar-nos a presentar sumant amb d'altres forces independentistes per tal d'afrontar les eleccions municipals amb garanties de treure uns bons resultats que ens permetessin arribar al govern. El final de tot això va ser que ens vam trobar dos aspirants a encapçalar la llista d'ERC. Entre tots es va decidir fer unes “primàries”, tal i com es va consensuar en el si de la secció local, comptant amb l'acord dels dos candidats. El dia acordat per la votació, la totalitat de la militància va votar i em van escollir com a candidat d'ERC a les eleccions municipals. El candidat perdedor, dies després, va impugnar les votacions per un defecte de forma, al·legant que segons els estatuts la votació s'havia de fer en 15 dies enlloc dels 14 en que es van celebrar (talment com si fos, un “si perdo, no jugo”). Voldria remarcar que el dia de la votació va ser acordat per tots els presents, amb els dos candidats inclosos. La meva gran sorpresa, i també de la resta dels militants, va ser la seva acceptació per part del partit i la proclamació oficial de l'altra persona com a candidat. Amb aquesta “tupinada” d'ERC, organitzada pel duet Trias-Armadà, es va tirar per terra la decisió presa democràticament pels militants trencant de manera definitiva el grup i la secció local. A partir d'aquí, els militants es van donar de baixa del partit i vuit dels antics integrants de l'última llista d'ERC, juntament amb gent de diverses procedències, decidim formar un nou grup, el BLOC MUNICIPAL DE LLANÇÀ. Essent coherents amb la nostra manera de pensar, tant jo com el meu company Manel Tolsanas, vam entregar la nostra acta de regidors deixant de formar part de l'equip de govern i del consistori municipal. Però la sorpresa encara seria més gran, en veure que finalment ERC no presenta cap llista a Llançà. S'avergonyien d'alguna cosa? Després de tot l'enrenou, de reduir al mínim la secció local i la militància del nostre poble, com és possible que ERC no es presenti amb les seves sigles? És per amagar que les seves decisions a la política llançanenca es decidiran des de Vilajuiga (amb el seu alcalde com a principal interessant amb el trencament), interposant els interessos d'algunes persones del partit que manipulen i destrueixen per al seu propi interés (Diputació,Consell Comarcal) davant el interessos del poble? Però aquest és un tema que, personalment, ja no hi tinc res més a dir.
També veig que, campanya rere campanya, se'ns insulta, se'ns atribueixen falsetats, fins i tot amb atacs personals; però també veig que l'única cosa opinable o criticable hauria de ser la nostra feina feta en l'última legislatura. D'aquest punt no he sentit ningú que en digués res en contra, la qual cosa dóna per suposat que hem complert amb les nostres obligacions. Quan no es pot dir res en aquest tema que és el primordial, tota la resta sobra i val més callar. La manera de voler fer política de minories, tal i com ha demostrat el cap de llista del PSC, trencant, destruint, crispant, volent o preferint la guerra a la pau i a l'esperit constructiu tan necessari en aquestes èpoques, és la que he vist que ha fet el cap d'aquest partit de l'oposició que no ha complert amb les seves obligacions durant els quatre anys de legislatura i que creu que Llançà només existeix durant els quinze dies de campanya electoral. Això diu molt poc a favor d'una persona que vol ser alcalde.
Deixant tot això enrere i pensant en el futur, el BLOC MUNICIPAL DE LLANÇÀ s'ha creat amb la voluntat de treballar pel poble, amb una mentalitat oberta, deixant-nos de partidismes i oferint la nostra col·laboració, si és necessària, a totes les opcions nacionalistes i de poble que es presenten, la qual cosa, evidentment, exclou el PP. Així de clar ho anuncio, perquè ningú en tregui lectures equivocades.

El teu vot és necessari, el teu vot ens farà anar endavant. Vota BLOC MUNICIPAL DE LLANÇÀ.

Josep Ortiz de Zàrate Perals
Alcadable del BlOC MUNICIPAL DE LLANÇÀ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada