dimarts, 10 de maig del 2011

DECLARACIÓ D´INTENCIONS CULTURALS ( 2 )......per Santi Escura i Moradell


    • Una gestió ferma, diaria i de màxima implicació. Cultura és un àrea complexe i sobretot, extensa. Per això, seria important que es gestionés en una sola Regiduria, o si més no, que disposés d´un equip tècnic dedicat exclusivament a dita comesa.
    • Creació de dos fòrums de debat que ajudin a desplegar millor el fet cultural a la nostra vila: un serà format per representants de la cultura llançanenca ( en diferents disciplines ) i l´altre, per un grup d´espectadors i consumidors habituals de la oferta cultural llançanenca. L´objectiu  d´aquests fòrums és estar, en tot moment, con.nectats a la realitat socio-cultural de la nostra vila, aportant dinamisme i fent participar, a tot aquell que tingui inquietuts, del nostre projecte.
    • Implicar al sector gastronòmic en l´àmbit cultural. Impulsarem projectes de fusió cultura-gastronomia. Pensem que música, literatura, pintura, dansa, teatre i atres modalitats artístiques, poden compartir espai amb la gastronomia i alhora, donar un toc únic de distinció a la nostra població. En aquest sentit hi tindríen molt a dir i fer, les entitats culturals i artístiques locals que ho vulguin. Seria un concepte que anomenaríem GASTRO-CULTURA LLANÇÀ.
    • Més presència en premsa i medis audiovisuals. Creiem que és fonamental per assolir progressivament la condició de vila turístic-cultural que ens em proposat.
    • Estimular i recolçar la creació local, crear projectes culturals a l´escola que apropin al jovent al treball en equip i a la creació artística.
    • Revisar, estudiar i aportar millores a cadascuna de les entitats culturals que vertebren l´entramat cultural de la vila. Convocarem reunions periòdiques amb totes, creiem que l´apropament associatiu donarà més vigor i força a l´escena cultural de Llançà.
    • Impulsarem cicles de concerts, teatre, poesia, dansa, exposicions, dins l´entorn urbà. L´estiu ha de ser la màxima expressió de la vida cultural. Guanyarem en qualitat turística i el fet d´utilitzar el nostre paissatge com a espai cultural, farà més gran el descobriment dels nostres entorns naturals al turista o al visitant.
    • Apropar els casals infantils a la participació artística, d´aquesta forma lleure i cultura aniran de la ma. Els infants necessiten eines d´aprenentatge i sensibilització artística que podríen adquirir en les activitats que ofereix el casal.
    • Estudiarem com aprofitar i treure el màxim rendiment dels equipaments municipals, ampliant així els espais i la incidència de cadascun dels events.
    • Creació d´un Consell Cultural que assumeixi el màxim protagonisme en la posada en escena dels punts a assolir del Pla Estratègic Cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada