dijous, 6 d’octubre del 2011

MOCIÓ SOBRE L'ADHESIÓ DE LLANÇÀ A L'ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA

 El Ple Municipal celebrat a l'Ajuntament de Llançà el passat dimecres 5 d'octubre va aprovar la moció presentada pel nostre regidor del BLOC MUNICIPAL, Josep Ortiz de Zàrate, per tal que Llançà formi part de l'Associació de municipis per la Independència. La votació va ser secreta i va comptar amb 7 vots a favor, 4 en contra i 2 abstencions.
Ens hem de felicitar pel resultat d'aquesta votació i agrair al nostre regidor, en Pep, la tasca que està duent a terme a l'Ajuntament.
Llançà, doncs, des d'ara, dóna encara més suport a la lluita per la Independència del nostre país. Un gran pas que ens acosta a l'objectiu que compartim tots plegats.

A continuació us deixem la moció presentada.

PROPOSTA DE MOCIÓ PRESENTADA PEL BLOC MUNICIPAL A L'AJUNTAMENT DE LLANÇÀ SOBRE L'ADHESIÓ A L'ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPEDÈNCIA

EXPOSICIÓ DE MOTIUS
Com a conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya que va comportar una modificació de continguts que retallaven l’àmbit d’autonomia dels nostre país, va sorgir un moviment entre els municipis de Catalunya que va comportar la declaració de municipis moralment “exclosos” de la Constitució Espanyola, recollint d’aquesta manera el sentit de la manifestació sobiranista del 10 de juliol de 2010.

Tenint en compte que el dret a l’autodeterminació és un principi fonamental dels drets humans, qüestió aquesta que està recollida a la carta de les Nacions Unides, com també al Pacte Internacional dels Drets Civils i polítics ratificat per l’Estat espanyol el 27 de juliol de 1977, que en el seu Article 1 proclama: “Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament econòmic, social i cultural”.

Tots els pobles poden, per a les seves pròpies finalitats, disposar lliurement de llurs riqueses  i de llurs recursos naturals sense perjudicar, però, cap de les obligacions que sorgeixen de la cooperació econòmica internacional basada en un principi de benefici recíproc, i també del dret internacional. En cap cas, un poble no pot ser privat dels seus mitjans de subsistència.

Els estats en aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d’administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l’exercici del dret a l’autodeterminació i respectaran aquest dret d’acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides”.

Tenint en compte que el Decret 110/1996, de 2 d’abril, regula la constitució d’organitzacions associatives de les entitats locals de Catalunya per tal de protegir i promoure els seus interessos comuns i genèrics.

Tenint en compte que la Llei municipal i de règim local de Catalunya aprovada pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, disposa en el seu Títol XI, articles 133 a 136, que els ens locals tenen dret d’associar-se en concordança amb el que disposa l’esmentat Decret 110/1996, es proposa l’adopció dels següents acords:

PRIMER.  Donar suport a la iniciativa de constituir l’associació d’ens locals denominada “MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA” amb l’objecte de defensar l’assoliment d’un estat propi, els drets nacionals que corresponen a Catalunya i conscienciar a la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el seu dret a decidir.

SEGON. Demanar adherir-se formalment a l’esmentada associació.

TERCER. Designar, l’alcalde, senyor Pere Vila i Fulcarà, com a titular, i el regidor o regidora que ell designi com a suplent, representants d’aquest Ajuntament en l’Associació a constituir.

QUART. Facultar l’alcalde, senyor/a Pere Vila i Fulcarà per signar els documents necessaris per l’execució del present acord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada