dilluns, 18 d’abril del 2011

UN NOU REPTE: LA CULTURA.

 DECLARACIÓ D´INTENCIONS CULTURALS......per Santi Escura i Moradell

Llançà viu, com moltes poblacions, uns canvis culturals i socials que hem d´identificar per preveure tendències i formes d´afrontar-les. És per això que hauríem de començar a considerar la cultura com a element vinculant i inherent al desenvolupament econòmic, tecnològic i social de la nostra població, estimulant, fomentant i participant en un model turístic cultural que, de retruc, incidiria molt positivament en altres sectors com l´hosteleria, comerços, restauració, oci nocturn, etc..
La meva proposta està fonamentada en l´ elaboració d´un pla estratègic de cultura que detecti i redefineixi punts forts i mancances existents a cada sector cultural, a fí i efecte de vertebrar un full de ruta cultural que podríem esbossar, de moment, en aquests punts:

  • Aprofitament màxim dels equipaments culturals del poble.
  • Creació d´un fòrum de debat a on diferents representants de la cultura llançanenca podràn dir la seva, fent així de l´exercici de la gestió cultural un acte democràtic i plural, sempre al servei de la realitat multicultural que vivim actualment a pràcticament tota Europa.
  • Creació d´un fòrum de debat format per espectadors i veins de la població que habitualment assisteixen a la gran majoria d´esdeveniments culturals de la nostra vila.
  • Articular programes culturals de proximitat que fomentin l´espai i entorn urbà com a espai
    d´interacció ciutadana i garantitzin la convivència.
  • Fomentar l´igualtat d´accès als continguts culturals. Això garantitzaria una oportunitat als llançanencs per desenvolupar les seves capacitats expressives i evitaria l´exili cultural dels nostres creadors locals, donant-lis així una oportunitat de poder desenvolupar la seva tasca creativa a Llançà.
  • Fer de la Casa de Cultura un punt de referència cultural de la comarca, oferint una programació regular que, progressivament, assoleixi esdeveniments de nivell i atractius al gran públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada