divendres, 28 d’octubre del 2011

RESPOSTA AL SR. CUSÍ, SOBRE EL MOSQUIT TIGRE A LLANÇÀ

Em veig amb l’obligació, encara que tard, de donar resposta a la pregunta i posterior comentari que fa el Sr. Cusí al Facebook d'ULL-AM en referència al mosquit tigre. Amb el coneixement del fet com a part implicada, qüestiona la forma d’actuació de la meva persona vers aquest afer.

En les diferents reunions celebrades a les quals vaig assistir en qualitat de regidor de Medi Ambient, la Diputació va presentar un programa orientat a fer el control i seguiment d’aquesta espècie invasora. Sobre el resultat d’aquestes reunions haig de fer les següents puntualitzacions:

Primer: aquest programa representava per al municipi de Llançà una despesa anual de més de 6 mil euros, amb un cost total del programa de més de 25 mil euros.

Segon: Llançà estava considerada com a població d’alt risc pel fet de tenir el tren com a vehicle de propagació i aquest fet comportava una alta aportació econòmica al programa. Aquest sistema de calibrar era totalment injust quan altres poblacions amb el mateix risc tenien un altre tracte de cooperació, amb l’afegit que municipis veïns no entraven a formar part d’aquest programa.

Tercer: una vegada feta la valoració dels fets vaig considerar:

A) El cost d’aquest programa fou considerat molt alt.

B) Si tenim en compte que d’ençà del 2004 es tenia coneixement de l’existència a Catalunya d’aquesta espècie invasora, perquè s’espera quatre anys a endegar un programa sectorial de control? I perquè aquest programa no es fa a nivell nacional a càrrec de la Generalitat ?

C) Aquest programa hauria hagut d’incloure tots els municipis amb risc, incloent aquells municipis del nostre entorn que no hi figuraven.

D) El cost hauria de fer-se per prorrateig igual entre els municipis afectats, en cap cas era acceptable considerar Llançà d’alt risc i La Jonquera, per exemple, no.

Totes aquestes consideracions foren exposades en Junta de Govern i la decisió final i consensuada, com tots els temes, va donar com a resultat el rebuig d’entrar a formar part d’aquest programa.

Dit això, voldria manifestar al sr. Cusí que m’alegro molt que s’ocupi d'aquest tema i es preocupi per la salut dels vilatans. Jo també. No crec que vostè, Sr. Cusí, sigui la persona més indicada per marcar-me com a incompetent. Voldria recordar-li que un clar exponent d’incompetència fou la seva gestió com a president al front de la secció local d’Esquerra. Va ignorar totalment els seus regidors i la feina que portaven a cap, acabant amb la secció local just després de les eleccions. Tampoc puc acceptar que vostè em vulgui donar lliçons de moralitat. Pot discrepar per una decisió presa en el seu moment, però vull recordar-li que està a l’oposició i carregar les tintes contra els seus ex-regidors diu molt poc a favor de la seva persona.

Cordialment,

Manel Tolsanas
Ex-regidor de Medi Ambient

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada