dijous, 6 d’octubre del 2011

A FAVOR DE LA DEFENSA DEL CATALÀ COM A ÚNICA LLENGUA VEHICULAR A L'ESCOLA

En l'últim Ple celebrat a l'Ajuntament de Llançà, el dia 5 d'octubre, es va aprovar la moció presentada pel BLOC MUNICIPAL DE LLANÇÀ, per tal de defensar el català com a única eina vehicular a l'escola.

Aquesta és la moció que va presentar Josep Ortiz de Zàrate, regidor del BLOC MUNICIPAL.

PROPOSTA DE MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP BLOC MUNICIPAL A L’AJUNTAMENT DE LLANÇÀ SOBRE LA DEFENSA DEL CATALÀ COM A ÚNICA LLENGUA VEHICULAR A L’ESCOLA

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

Des de principis dels anys 80, el català ha estat l’única llengua vehicular a les escoles del nostre país, Catalunya. Aquest model d’immersió lingüística, a part de gaudir d’un reconeixement i admiració internacional, ha servit perquè tots els alumnes hagin aprés correctament tan el català com el castellà, fins i tot en aquest últim cas, segons els pedagogs, amb uns resultats superiors a escoles de l’Estat espanyol. Quin motiu, doncs, hi hauria per canviar-lo? Quan una cosa funciona, no té cap sentit haver-la de canviar.

Des de sempre, el nostre país ha patit multitud d’injustícies, d’atacs, vexacions,... Aquesta vegada ha estat per part d’un partit polític espanyolista de dretes que ha volgut agafar protagonisme donant suport a tres famílies, només tres, que volen escolaritzar els seus fills en castellà a Catalunya. Una injustícia que pot portar, per culpa d’uns pocs, a que tots els infants, nens i adolescents de Catalunya en pateixin les conseqüències. Aquests nens de les tres famílies que van presentar denúncia, aprendran castellà igualment, que d’això ningú en tingui cap mena dubte. És més, segur que el castellà ja el saben i precisament els caldria aprendre català.

Des del Bloc Municipal entenem que només pot existir l’escola en català, apostant per l’actual model d’immersió lingüística.

ÉS PER AIXÒ QUE ES PRESENTA LA SEGÜENT PROPOSTA D’ACORD:

Primer:  Que l’Ajuntament de Llançà faci un manifest conjunt en defensa del català com a única llengua vehicular a l’escola i que el faci públic.

Segon:  Manifestar al Departament d’Ensenyament i als representants dels centres d’ensenyament del nostre poble, CEIP Pompeu Fabra i INS Llançà, el nostre suport i encoratjament a desobeir qualsevol sentència del Tribunal Constitucional que faci retrocedir l’ús del català en l’àmbit escolar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada