dijous, 6 d’octubre del 2011

MOCIÓ SOBRE EL TRASLLAT DE LA POLICIA LOCAL


 Tal i com vam presentar en el nostre programa electoral, el BLOC MUNICIPAL té el convenciment que la millor ubicació per la Policia Local del nostre poble seria l'edifici situat a l'aparcament Rafael Estela que actualment ocupa el Parc de Bombers i que aviat quedarà en desús gràcies a la recent inauguració del nou Parc de Bombers. És per aquest motiu que, tot just en el segon Ple d'aquesta legislatura, el regidor del BLOC MUNIPAL, Josep Ortiz de Zàrate, va presentar una moció per tal de demanar el trasllat de la Policia Local.
La moció, que podeu llegir integrament a continuació, va ser aprovada per majoria absoluta en el Ple Municipal celebrat el passat 5 d'octubre a l'Ajuntament de Llançà. Cal dir, però, que es va modificar lleugerament el punt primer incloent la premissa que abans de fer-se efectiu el canvi cal l'aprovació dels serveis tècnis de l'Ajuntament.
Ens alegrem que les idees i propostes del BLOC MUNICIPA siguin debatudes i aprovades per les diferents forces polítiques que formen el consistori municipal. Només estem representats per un regidor, però comptem amb un gran esperit de servei al poble i això fa que sempre busquem la manera de millorar el poble i la vida dels llançanencs i llançanenques.



PROPOSTA DE MOCIÓ PRESENTADA PEL BLOC MUNICIPAL A L'AJUNTAMENT DE LLANÇÀ SOBRE EL TRASLLAT DE LA POLICIA LOCAL

EXPOSICIÓ DE MOTIUS
Estem a les portes de la inauguració del nou Parc de Bombers, situat a la confluència de l’avinguda dels Països Catalans i el carrer 8 de març, fet que ocasionarà que l’edifici de l’aparcament Rafael Estela, on actualment està ubicat aquest equipament, quedi en desús, segons sembla al voltant d’aquest mes de desembre. Es tracta d’un edifici situat al bell mig del nucli de la Vila, envoltat d’un gran aparcament i en una zona de trànsit concorregut, tant pel que fa a vianants com a vehicles. L’edifici sembla gaudir d’una bona estructura i d’unes instal·lacions ja fetes que, amb una reforma no gaire important, es podrien adequar a les necessitats de la Policia Local.
Des del Bloc Municipal, tal i com vam incloure en el nostre programa electoral, apostem perquè aquest edifici continuï oferint un servei als llançanencs i llançanenques, en aquest cas ubicant-hi la Policia Local. Entenem que l’actual espai que ocupa aquest col·lectiu no és l’adequat per tal d’oferir un bon servei i tampoc té cap possibilitat de millora. Al nostre entendre les instal·lacions no són les idonies per la tasca que actualment estan fent els agents de la Policia Local. El nou espai suposaria un important augment en les mesures de seguretat; en quant a la custodia dels detinguts s'ha de fer en les condicions òptimes de seguretat, la  qual cosa ara per ara no es dóna (pujar el detingut per l'ascensor, manca de lloc idoni per la custodia del detingut,...) fins l'arribada dels Mossos d'Esquadra, amb els conseqüents perills que això comporta tan pel mateix detingut com pels agents. El nou edifici podria solventar totes aquestes mancances pel que fa a les mesures de seguretat, donant continuat a les mesures que contempla la legislació com el fet de traslladar els detinguts en un vehicle amb màmpara, tal i com ja s'està fent.
La nova ubicació de la Policia Local també oferiria un millor servei als usuaris, ja que l'actual emplaçament s’allunya de la Policia de proximitat amb la qual s’està treballant: cal pujar fins a un tercer pis, es troba en un carrer de pas poc habitual, disposa de poca possibilitat d’aparcament,... aspectes que es podrien veure millorats i solucionats per la ubicació que proposem des del Bloc Muncipal. Els usuaris dels serveis de la Policia Local, potencialment tota la població de Llançà i tots els foranis que ens visiten, haurien de tenir més facilitat d'accés a les instal·lacions.
A més, cal comptar amb que es tracta d’un edifici ja fet, que amb l'adequat condicionament per aquest nou ús i encara que només fos amb una condició de temporalitat fins a un molt més que hipotètic cas de poder-se construir una nova comissaria.
Creiem que és un tema molt important i per això demanem el màxim consens de tots els grups polítics representats en aquest ajuntament per tal d'aprovar aquesta proposta.

ÉS PER AIXÒ QUE ES PRESENTA LA SEGÜENT PROPOSTA D'ACORD:

PRIMER: Traslladar la Policia Local a l'edifici de l'aparcament Rafael Estela on actualment hi ha ubicat el Parc de Bombers, una vegada aquest quedi en desús.
SEGON: Realitzar les adequacions necessaries per tal de fer efectiu el trasllat en un breu espai de temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada